Boeken

Samen digitaal - inspiratiegids

Inspiratiegids: Samen digitaal

De inzichten uit het Operator 4.0-project werden vertaald in de publicatie ‘Samen digitaal. Inspiratiegids rond digitale ondersteuning van teamwerking in voedingsbedrijven’.

x

Inspiratiegids: Snellere productie, competitief voordeel

De gids ‘Sneller productie, competitief voordeel’ is één van de uitkomsten van het QRM 4.0-project. Het geeft inzichten en praktijkvoorbeeldenvoorbeelden rond ‘Quick Response Manufacturing en digitale technologie voor maakbedrijven.

gids

Inspiratiegids: Datagedreven organiseren

De inzichten uit het Manuwin-project werden vertaald in de publicatie ‘Datagedreven organiseren'. Inspiratiegids voor het ontwerpen en ondersteunen van productieteams’.

wifi cover

Samen op smaak gebracht

De inzichten uit het project WIFI2020 werden samen met verhalen uit de betrokken bedrijven gebundeld in het boek ‘Samen op smaak gebracht'. Over het organiseren van arbeid in de voedingsfabrieken van de toekomst’.

Van Babel tot ontwerp

Van Babel tot ontwerp

Een organisatie neerzetten en ontwikkelen is een vak op zich. Het is een uitdaging waar veel managers en bedrijfsleiders mee worstelen. Dit boek wil helderheid scheppen. Gebruik 'Van Babel tot ontwerp' als handleiding waarop je kan terugvallen tijdens het vormgeven van je organisatie. 

touwtrekken

Op grote schaal scholen slim organiseren

Met het nieuwe boek 'Op grote schaal scholen slim organiseren' gaan we verder en challengen we om op grote schaal te denken en te organiseren.

Naar gedeeld leiderschap

Naar gedeeld leiderschap

Het succes van organisaties hangt vandaag af van ondernemende teams die bewegingsruimte krijgen in functie van de klant, eigen talenten, ambities en mogelijkheden. Maar hoe stem je het leiderschap daarop af?

Goestingarchitecten Mieke Van Gramberen

Goestingarchitecten

Hoe zorg je ervoor dat mensen met goesting aan de slag gaan? In 'Goestingarchitecten' lees je hoe je de ideale omstandigheden creëert om het beste in mensen naar boven te halen en waar de slimme combinatie ligt tussen cultuur en structuur die zinvol werk, energie en goesting brengt.

Scholen Slim Organiseren

Scholen slim organiseren

Ons onderwijs staat onder druk: leerlingenpopulaties zijn heel divers, de toekomst is onvoorspelbaar, het innovatief vermogen van het onderwijs wordt uitgedaagd. Leerkrachten en directies voelen zich vaak overrompeld door 101 dingen. Hoe gemotiveerd ze ook zijn, ze zeggen vaker het onderwijs vaarwel.

cover boek

Kortcyclische arbeid, kan het ook anders?

In deze deze brochure gaan we dieper in op de problematiek van hoog-repetitieve arbeid in de voedingssector, en reiken we een aantal oplossingen aan. Van het terugdringen van kortcyclische arbeid door automatisering, over ergonomische hulpmiddelen, tot het slimmer verdelen van het werk en breder inzetbaar maken van medewerkers.

Magazine

Web werkt

Van leidinggevende naar coach van autonome teams

WEB Werkt is in volle omschakeling naar een organisatiestructuur die meer verantwoordelijkheden aan de medewerkers geeft. D.m.v. een leiderschapstraject kreeg ook de rol van leidinggevenden een andere invulling.

Arcade vzw

Gedeeld leiderschap integreren in teams

Arcade vzw staat klaar voor jongeren en hun families, met een focus op bijzondere jeugdzorg en direct beschikbare contextbegeleiding. In een vierdaags leiderschapstraject zochten ze naar meer verbinding in hun autonome teams.

de vierklaver

De rol van een teamcoach in zelfsturende teams

De Vierklaver vzw ondersteunt mensen met een (vermoeden van) beperking in hun wonen, werken en vrije tijd. Zij zochten uit of hun teamcoaches ook een team an sich konden vormen.

Puratos digitaliseert

Puratos Lummen zet haar mensen centraal

Jobs werkbaarder maken en mensen beter laten samenwerken. Daar werkt men bij Puratos Lummen elke dag aan. Hoe? Door slim te organiseren en mensgericht te digitaliseren.  

mensgericht digitaliseren

De Sutter Naturally zet de digitale poort open

Hoe kan je medewerkers autonomer laten werken? En kan je hen hierin digitaal ondersteunen? Vanuit die vragen zet De Sutter Naturally stappen richting een meer digitale productieomgeving. 

Vetex - anders organiseren

Vetex doet mensen bloeien door anders te organiseren

Wil je werknemers die vol trots komen werken? Die initiatief nemen? Betrokken zijn? Dan kijk je best ook naar hoe het werk is georganiseerd. En dat is precies wat Vetex doet. 

digitaal organiseren

European Spinning Group zet eerste stappen richting Factory of the Future

Wie niet op de digitale trein springt is gezien. Maar zijn je bedrijf en je mensen daar wel klaar voor? En hoe hou je jobs duurzaam en werkbaar? Workitects’ innovatielab zette European Spinning Group op weg. 

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.