Want organiseren doe je niet alleen.

Druk, druk, druk? Vandaag de dag krijgen veel organisaties te maken met langdurige afwezigheden door stress en frustraties op de werkvloer. Dat kan anders!

Workitects helpt je de pauzeknop in te drukken en biedt jou een helikopterzicht op je organisatie. Samen bekijken we hoe je kan omschakelen naar een meer innovatieve arbeidsorganisatie, zonder productiviteit of kwaliteit te verliezen.


 

Als je haast hebt, moet je even gaan zitten.

Chinees spreekwoord
opleidingen Workitects

Organisatieontwerp is maatwerk.

De afgelopen jaren hebben we geleerd dat organisaties in verandering vooral nood hebben aan flexibiliteit en maatwerk. In het kader van het WSE-project ‘Grote evoluties binnen de industrie’ (GEIDI), hebben we ons opleidingsaanbod grondig hervormd. Met o.a. de innovatieroute als resultaat.

Kom samen met ons en enkele collega’s op pad, om jullie organisatie wendbaar en de jobs werkbaar te maken! Door een combinatie van opleiden, begeleiden en opvolgen zie je binnenkort weer het bos door de bomen.

Stippel je eigen innovatieroute uit!

Je kan de route zien als een soort begeleide roadtrip, waarbij we samen de horizon uittekenen en jij onderweg nog à la carte alle tussenstops kan kiezen. Je kan aan je organisatie sleutelen, kennis bijtanken in onze opleidingen of door onze uitgebreide lectuur snuisteren; en stelt zo, afhankelijk van je noden en ruimte op dat moment, een eigen traject samen. Hoelang je op de route blijft, welke stops je maakt en aan welk tempo je vooruitgaat, bepaal je als organisatie helemaal zelf.

Workitects is je klankbord langs de weg en biedt je ondersteuning om vlot je bestemming te bereiken. Zo gaan we samen op pad naar een meer innovatieve arbeidsorganisatie!

Wil je meer info of ben je klaar om jouw route samen te stellen?

innovatieroute anders organiseren
innovatieroute anders organiseren

Magazine

Web werkt

Van leidinggevende naar coach van autonome teams

WEB Werkt is in volle omschakeling naar een organisatiestructuur die meer verantwoordelijkheden aan de medewerkers geeft. D.m.v. een leiderschapstraject kreeg ook de rol van leidinggevenden een andere invulling.

Arcade vzw

Gedeeld leiderschap integreren in teams

Arcade vzw staat klaar voor jongeren en hun families, met een focus op bijzondere jeugdzorg en direct beschikbare contextbegeleiding. In een vierdaags leiderschapstraject zochten ze naar meer verbinding in hun autonome teams.

de vierklaver

De rol van een teamcoach in zelfsturende teams

De Vierklaver vzw ondersteunt mensen met een (vermoeden van) beperking in hun wonen, werken en vrije tijd. Zij zochten uit of hun teamcoaches ook een team an sich konden vormen.

Puratos digitaliseert

Puratos Lummen zet haar mensen centraal

Jobs werkbaarder maken en mensen beter laten samenwerken. Daar werkt men bij Puratos Lummen elke dag aan. Hoe? Door slim te organiseren en mensgericht te digitaliseren.  

mensgericht digitaliseren

De Sutter Naturally zet de digitale poort open

Hoe kan je medewerkers autonomer laten werken? En kan je hen hierin digitaal ondersteunen? Vanuit die vragen zet De Sutter Naturally stappen richting een meer digitale productieomgeving. 

Vetex - anders organiseren

Vetex doet mensen bloeien door anders te organiseren

Wil je werknemers die vol trots komen werken? Die initiatief nemen? Betrokken zijn? Dan kijk je best ook naar hoe het werk is georganiseerd. En dat is precies wat Vetex doet. 

digitaal organiseren

European Spinning Group zet eerste stappen richting Factory of the Future

Wie niet op de digitale trein springt is gezien. Maar zijn je bedrijf en je mensen daar wel klaar voor? En hoe hou je jobs duurzaam en werkbaar? Workitects’ innovatielab zette European Spinning Group op weg. 

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.