Doelgroep
  • teamleiders, coaches en leidinggevenden
  • consultants of adviseurs
  • teams die aan zichzelfs willen werken
Frequentie

vrij te kiezen

Prijs

300 euro (excl. btw) voor een basis-set

  • Een basis-set is goed voor een (management)team van maximum 10 personen. 
  • Extra sets kosten 25 euro (excl. btw)
  • De kaartensets worden met een minimum van 10 verkocht. Hierbij worden ook 10 kopies van een dialoogmap en instructies meegeleverd, alsook een handleiding voor de facilitator.

Maak van leiderschap een bewuste keuze

Vaak laat een organisatie leiderschap blauwblauw. De natuurlijke reflex is dan om te vervallen in een hiërarchie met ‘algemene verantwoordelijkheden’. Deze houding beperkt innovatie, betrokkenheid en flexibiliteit en toont weinig ambitie om medewerkers en teams in sterkere mate te responsabiliseren. Het goede nieuws is dat hier hulp voor bestaat.

De kaartenset LeadershipGround reikt jou de juiste topics en stellingen aan om het gesprek over de verschillende aspecten van leiderschap te openen. De oefening daagt je uit om leiderschap in de organisatie duidelijker in te richten en stimuleert zo om bewustere keuzes te maken op organisatieniveau.


 

LeadershipGround

Hoe creër je een gedeelde visie op leiderschap?

Wat is de mindset en het gedrag van leidinggevenden? Hoe zullen leiders zich ontwikkelen? Dit zijn vragen die tijdens de oefening LeadershipGround beantwoord zullen worden. De kaartenset bevat verschillende stellingen over elk van deze zeven leiderschapsdimensies: mindset, gedrag, beeld, opdracht, beleid, hiërarchie en ontwikkeling. Per dimensie formuleer je waar je binnen twee jaar wil staan als team. Na afloop van de oefening hebben jullie een gedeeld mentaal model rond leiderschap samengesteld.

Magazine

Puratos digitaliseert

Puratos Lummen zet haar mensen centraal

Jobs werkbaarder maken en mensen beter laten samenwerken. Daar werkt men bij Puratos Lummen elke dag aan. Hoe? Door slim te organiseren en mensgericht te digitaliseren.  

mensgericht digitaliseren

De Sutter Naturally zet de digitale poort open

Hoe kan je medewerkers autonomer laten werken? En kan je hen hierin digitaal ondersteunen? Vanuit die vragen zet De Sutter Naturally stappen richting een meer digitale productieomgeving. 

Vetex - anders organiseren

Vetex doet mensen bloeien door anders te organiseren

Wil je werknemers die vol trots komen werken? Die initiatief nemen? Betrokken zijn? Dan kijk je best ook naar hoe het werk is georganiseerd. En dat is precies wat Vetex doet. 

digitaal organiseren

European Spinning Group zet eerste stappen richting Factory of the Future

Wie niet op de digitale trein springt is gezien. Maar zijn je bedrijf en je mensen daar wel klaar voor? En hoe hou je jobs duurzaam en werkbaar? Workitects’ innovatielab zette European Spinning Group op weg. 

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.