Doelgroep
  • Organisaties die draagvlak willen creëren voor veranderingen in de organisatiestructuur
  • Adviseurs die organisaties in verandering begeleiden
Frequentie

Vrij te kiezen

Prijs

Huur van het spel door een erkende adviseur: 350 euro (excl. btw)

Draagvlak creëren vanuit ervaringsgericht leren

“Eerst zien, dan geloven”, horen we veel mensen zeggen wanneer ze overspoeld worden door theorieën en methodieken om hun organisatie te verbeteren. Daarom hebben we het simulatiespel Werkblokken in het leven geroepen. Hierin kan je aan den lijve voelen welke impact anders organiseren kan hebben.

Spelenderwijs leren samenwerken

Voel jij dat jouw huidige organisatiemodel niet meer werkt de dag van vandaag, maar weet je niet meteen wat wel zal werken? Ben je op zoek naar nieuwe vormen van samenwerken? Ook dan is Werkblokken iets voor jou.

Verschillende huidige klanten gebruiken het spel om hun medewerkers of management te sensibiliseren en te inspireren. Het spel wordt ook vaak gebruikt aan het begin van een veranderingstraject of als deel van een onboarding programma.


 

Werkblokken
Werkblokken

Hoe werkt het spel?

Tijdens het spel ben je een medewerker van Trac Factory, een bedrijf dat voertuigen produceert. Het is de missie van jou en je collega’s om zo goed mogelijk aan de vragen van de klant te voldoen. Let op: er staan boetes op laattijdige leveringen.

De clue van het spel gaan we hier natuurlijk niet verklappen. Wil je meer weten over de theoretische achtergrond, dan neem je best contact met ons op.

Hoe verloopt het praktisch?

Het spel duurt in totaal zo’n drie uur en bestaat uit twee spelfases en een nabespreking. In grote groepen worden de spelfases parallel gespeeld. Verder hebben we minstens tien personen en een voldoende grote ruimte nodig om Trac Factory draaiende te houden.

Word zelf begeleider

Wil jij zelf het Werkblokkenspel begeleiden in (jouw) organisatie(s)?

Dat kan! Tijdens de Experience-dag: langer werken mét goesting speel je het volledige spel een eerste keer. Daarna leren we je in een privétraining alle kneepjes van het vak en ben je klaar om het spel zelfstandig te begeleiden.

Magazine

Puratos digitaliseert

Puratos Lummen zet haar mensen centraal

Jobs werkbaarder maken en mensen beter laten samenwerken. Daar werkt men bij Puratos Lummen elke dag aan. Hoe? Door slim te organiseren en mensgericht te digitaliseren.  

mensgericht digitaliseren

De Sutter Naturally zet de digitale poort open

Hoe kan je medewerkers autonomer laten werken? En kan je hen hierin digitaal ondersteunen? Vanuit die vragen zet De Sutter Naturally stappen richting een meer digitale productieomgeving. 

Vetex - anders organiseren

Vetex doet mensen bloeien door anders te organiseren

Wil je werknemers die vol trots komen werken? Die initiatief nemen? Betrokken zijn? Dan kijk je best ook naar hoe het werk is georganiseerd. En dat is precies wat Vetex doet. 

digitaal organiseren

European Spinning Group zet eerste stappen richting Factory of the Future

Wie niet op de digitale trein springt is gezien. Maar zijn je bedrijf en je mensen daar wel klaar voor? En hoe hou je jobs duurzaam en werkbaar? Workitects’ innovatielab zette European Spinning Group op weg. 

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.