Open opleidingen

QRM

QRM: lerend netwerk

Vanuit het Interreg-project QRM4.0 willen we productiebedrijven die reeds gestart zijn met QRM ondersteunen bij de optimalisatie ervan. Hierbij vormt leren uit ervaringen van andere bedrijven in een lerend netwerk de rode draad.

x

Opleiding: Samen digitaliseren

Om de inzichten uit het Operator 4.0 project verder te verspreiden en te laten toepassen binnen voedingsbedrijven, wordt een opleiding/workshop ingericht voor organisatieadviseurs en medewerkers van voedingsbedrijven..

d
Inspiratie

Lab: Hoe werken aan mijn bedrijf i.p.v. in mijn bedrijf?

Heb je als zaakvoerder het gevoel dat je steeds brandjes moet blussen, te veel mensen moet opvolgen en geen controle meer over je agenda hebt? Staat het huidig model van organiseren onder druk door de groei? Dan wordt het wellicht tijd om de rollen en taken binnen het bedrijf anders te gaan definiëren, ook van jezelf. In dit lab krijg je in 3 sessies de tools en inzichten mee zodat er als zaakvoerder meer tijd is om te werken aan het bedrijf i.p.v. in het bedrijf.  

ten huize van
Inspiratie

Ten huize van...

Als expertisecentrum willen we inspireren en verbinden met gelijkgestemden. Hiervoor gaan we vanaf 2022 ons netwerk van organisaties en adviseurs verder een platform geven. Vanuit die optiek gaan we ‘Ten huizes van’ organiseren met interactieve en inspirerende sessies waarbij de deelnemers het traject en de uitdagingen van de bezochte organisatie (case) leren kennen. 

Online training
Gratis webinar

Infosessie Workitects-tools

Leer 5 instrumenten kennen die je helpen om de werkbaarheid van jobs te ontleden en verbeteren.

g
Toolopleiding

Toolopleiding: Evolueer naar gedeeld leiderschap

Leiderschap is niet evident in organisaties met een gewijzigde structuur, minder hiërarchie en meer autonomie op teamniveau. Ontdek hoe je leiders en managementteams coacht naar het nieuwe leidinggeven.

Innovatieve arbeidsorganisatie
Gratis webinar

Gratis webinar: Verken innovatieve arbeidsorganisatie op weg naar werkbaar werk

Ben je geïnteresseerd in innovatieve arbeidsorganisatie (IAO), maar weet je niet goed wat het juist is of wat het voor jouw organisatie kan betekenen? In deze gratis webinar verkennen we met jou de wereld van innovatieve arbeidsorganisatie. We vertrekken vanuit verschillende probleemstellingen en reiken aan waarom IAO de juiste oplossing kan zijn. 

Organisatiecanvas
Webinarreeks

Het organisatiecanvas: een integrale kijk op organisatieontwerp

Structuurkeuzes zijn bepalend voor de werkbaarheid van je organisatie, maar er is méér nodig dan dat. Workitects benadert het innovatief organisatieontwerp breder aan de hand van het organisatiecanvas. Tijdens deze webinarreeks leer je elke bouwsteen kennen, maar ook hoe ze verbonden zijn en hoe ze op elkaar inwerken.

w
Toolopleiding

Anders leren organiseren met Werkblokken

Hoe werk je best samen in een organisatie? Is dat in teams of blijft iedereen toch beter in zijn eigen laan? Met Werkblokken ontdek je de verschillende modellen op een laagdrempelige manier. Schrijf je in om dit simulatiespel te faciliteren en medewerkers een andere manier van samenwerken te laten voelen.

Magazine

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding.