Doelgroep

Onderwijs- en zorgprofessionals

Niveau

Beginners

Prijs

€29,99 (incl. BTW)

Anders veranderen met goesting

De afgelopen jaren hadden we het nog over scholen slim organiseren. Ondertussen is het onderwijs geëvolueerd. Onze organisatie en onze inzichten op het onderwijs ook. Met het nieuwe boek 'Op grote schaal scholen slim organiseren' gaan we verder en challengen we om op grote schaal te denken en te organiseren.

Op grote schaal scholen slim organiseren

Je mag inspiratie verwachten van scholen zoals Adite in Diest en De Kade in Brugge: hun aanpak qua schoolorganisatie en het traject naar die verandering wordt uit de doeken gedaan. Verder vertelt het boek hoe scholen (en zorgorganisaties) kracht kunnen putten uit schaalvergroting. Maar ook bijhorende valkuilen en mogelijke oplossingen krijg je geschetst van Tom Van Acker en Yves Demaertelaere.

Zoals in het eerste boek, blijven de auteurs ver weg van bureaucratie en logge structuren maar willen ze vooral inspireren om alle betrokkenen met plezier te laten samenwerken.

Bestel jouw exemplaar!

Nieuwe ideeën opdoen? Klaar om uitgedaagd te worden en anders te kijken naar organiseren? Bestel dan nu één van onze boeken. En als je er echt geen genoeg van kan krijgen, kan je één van de auteurs ook boeken voor een inspiratiesessie. 

Vereist veld

Magazine

x

een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?