Doelgroep
  • Bedrijfsleiders, zaakvoerders, hr- en productiemanagers, leidinggevenden, IT- en technische specialisten uit (voedings)bedrijven
  • Consultants
Prijs

30 euro (excl. btw)

Samen digitaal - inspiratiegids

De Fabriek van de Toekomst … Het doet je waarschijnlijk spontaan denken aan een futuristische fabriek, met volautomatische productielijnen, robots en andere technologische hoogstandjes. Plekken waar mensen slechts een bijrol spelen. Maar niets is minder waar! Echte fabrieken van de toekomst trekken niet enkel de kaart van technologische innovatie en digitalisering. Het zijn bedrijven waar men zich realiseert dat er al meer technologie aanwezig is; het gaat om supergeavanceerde biotechnologie: de mens. Deze bedrijven zoeken voortdurend hoe hun medewerkers, via gedeeld leiderschap en meer eigenaarschap, mee het verschil kunnen maken.

Deze inspiratiegids reikt bedrijfsleiders, zaakvoerders, hr- en productiemanagers, leidinggevenden, IT- en technische specialisten uit (voedings)bedrijven inzichten en voorbeelden aan rond het digitaliseren op een mensgerichte manier. Flanders’ FOOD, Workitects, Sirris, ILVO (Food Pilot) en Alimento vertrekken daarbij vanuit de centrale vraag: ‘Hoe kan digitale technologie medewerkers en teams ondersteunen om beter (samen) te werken?’.

 

 

 

 

De publicatie werd mogelijk gemaakt door het Flanders’ FOOD-project Operator 4.0 (HBC.2019.0127), met steun van VLAIO.

logo VLAIO
logo's

Magazine

Puratos digitaliseert

Puratos Lummen zet haar mensen centraal

Jobs werkbaarder maken en mensen beter laten samenwerken. Daar werkt men bij Puratos Lummen elke dag aan. Hoe? Door slim te organiseren en mensgericht te digitaliseren.  

mensgericht digitaliseren

De Sutter Naturally zet de digitale poort open

Hoe kan je medewerkers autonomer laten werken? En kan je hen hierin digitaal ondersteunen? Vanuit die vragen zet De Sutter Naturally stappen richting een meer digitale productieomgeving. 

Vetex - anders organiseren

Vetex doet mensen bloeien door anders te organiseren

Wil je werknemers die vol trots komen werken? Die initiatief nemen? Betrokken zijn? Dan kijk je best ook naar hoe het werk is georganiseerd. En dat is precies wat Vetex doet. 

digitaal organiseren

European Spinning Group zet eerste stappen richting Factory of the Future

Wie niet op de digitale trein springt is gezien. Maar zijn je bedrijf en je mensen daar wel klaar voor? En hoe hou je jobs duurzaam en werkbaar? Workitects’ innovatielab zette European Spinning Group op weg. 

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.