Wanneer?
 • voorjaar 2022
  (6 webinars van 1,5 uur)
 • najaar 2022
  (6 webinars van 1,5 uur)
Waar?

Online

Prijs

€600 (excl. BTW)

voor de volledige webinarreeks

€100 (excl. BTW) 

per webinar

Doelgroep
 • Change managers, HR managers, Project managers
 • CEO’s, COO's, operationeel leidinggevenden
 • Adviseurs

Wat is het organisatiecanvas?

Als we de vraag stellen: "Toon eens hoe je organisatie in elkaar zit?", dan krijgen we meestal een organigram te zien. Een organisatie is echter méér dan dat. Deze aanpak helpt HR-medewerkers en leidinggevenden om hun organisatie op een integrale manier in beeld te brengen en te evolueren naar een innovatieve arbeidsorganisatie. 

Organisatiecanvas

Webinar 1

Wat is het belang van een visie?

Wanneer je een organisatie opstart, dan werk je fel aan je visie. Vaak verdwijnt deze sterk naar de achtergrond terwijl je organisatie verder groeit. Waarom halen we deze toch terug naar de voorgrond? En waarom is dat zo noodzakelijk voor je integrale benadering? 

Webinar 3

Hoe structureer je de opdracht?

Je hebt je opdracht bepaald, maar nu moet je de taken en verantwoordelijkheden verdelen om deze te kunnen realiseren. Wat zijn de 4 oerregimes om je opdracht te organiseren? We loodsen je door enkele voorbeelden. 

Webinar 5

Wat maakt een (autonoom) team?

Hoever gaat de opdracht van een team? Bepaal vervolgens de juiste graad van autonomie om de opdracht goed te kunnen oppakken. Tenslotte loodsen we je door een aantal werkingsprincipes binnen een team. 

Webinar 2

Hoe bepaal je de opdracht?

Wat is nu juist het werk dat georganiseerd moet worden? Welke meerwaarde geeft jouw organisatie als output? In deze webinar leer je de verschillende types activiteiten kennen en je opdracht te bepalen.
 

Webinar 4

Hoe (her)verdeel je je leiderschap?

Als je anders gaat organiseren, kantel je de hiërarchie om. Verantwoordelijkheden moet herverdeeld worden. Wat blijft bij een leidinggevende en wat wordt gedeeld door het team? Wat betekent "gedeeld leiderschap"?

Webinar 6

Volgen je systemen je structuur?

Wat is de impact die werknemers kunnen hebben op systemen? Systemen horen te helpen met kennisdeling en informatiedoorstroming. Hoe helpt jouw systeem de medewerkers op vlak van kennis, informatie en planning? 

Opleidingsdata 2022

voorjaar 2022

 • 1 februari - 10u
 • 11 februari - 10u
 • 16 februari - 10u
 • 25 februari - 10u
 • 8 maart - 10u
 • 16 maart - 10u

 

najaar 2022

 • 13 september - 10u
 • 21 september - 10u
 • 28 september - 10u
 • 5 oktober - 10u
 • 12 oktober - 10u
 • 19 oktober - 10u

 

Trainer

Start

Locatie

Bij jou thuis

Tijd

6 webinars van 1,5 uur

Prijs

€600 (excl. BTW)

Bijkomende info

Is dit wel iets voor mijn organisatie?
Nog niet helemaal overtuigd? Volg dan onze gratis webinar: verken innovatieve arbeidsorganisatie op weg naar werkbaar werk.

Ik wil graag slechts 1 module volgen. Kan dat? 
Ja, dat kan als je een basiskennis IAO hebt en het organisatiecanvas kent.
Wanneer de trainer tijdens je module verwijst naar een andere bouwsteen, dan moet je kunnen meevolgen. 

Hoe volg ik de webinar?
Je ontvangt van ons een link nadat je je hebt ingeschreven. We gebruiken Zoom voor de volledige webinarreeks. Vragen hierover? Contacteer ons. 

Financieel voordeel? 
Druk de kostprijs van deze opleiding via de KMO-portefeuille (dat is een aanvraag tot subsidie). 

Magazine

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding. 

Bruggen bouwen op afstand

Blijf je medewerkers betrekken in het veranderproces

Vanwege corona is het moeilijker om medewerkers te betrekken bij het verandertraject. Wij geven 3 manieren om toch bruggen te bouwen tussen het ontwerpteam en alle medewerkers. 

Werkbaar werk

Van een goed ontworpen job naar werkbaar werk

Om meer werkbaar werk te creëren moet je focussen op je jobinhoud en je organisatiestructuur. Laten we beginnen met jobinhoud: hoe ziet een goede job eruit en hoe kunnen we een job verbeteren?

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.