Wanneer?
 • voorjaar 2023
  (6 webinars van 1,5 uur)
 • najaar 2023
  (6 webinars van 1,5 uur)
Waar?

Online

Prijs

€750 (excl. BTW)

voor de volledige webinarreeks

Doelgroep
 • Change managers, HR managers, Project managers
 • CEO’s, COO's, operationeel leidinggevenden
 • Adviseurs

Wat is het organisatiecanvas?

Als we de vraag stellen: "Toon eens hoe je organisatie in elkaar zit?", dan krijgen we meestal een organigram te zien. Een organisatie is echter méér dan dat. Deze aanpak helpt HR-medewerkers en leidinggevenden om hun organisatie op een integrale manier in beeld te brengen en te evolueren naar een innovatieve arbeidsorganisatie. 

Workitects-organisatiecanvas

Webinar 1

Wat is het belang van een visie?

Wanneer je een organisatie opstart, dan werk je fel aan je visie. Vaak verdwijnt deze sterk naar de achtergrond terwijl je organisatie verder groeit. Waarom halen we deze toch terug naar de voorgrond? En waarom is dat zo noodzakelijk voor je integrale benadering? 

Webinar 3

Hoe structureer je de opdracht?

Je hebt je opdracht bepaald, maar nu moet je de taken en verantwoordelijkheden verdelen om deze te kunnen realiseren. Wat zijn de 4 oerregimes om je opdracht te organiseren? We loodsen je door enkele voorbeelden. 

Webinar 5

Wat maakt een (autonoom) team?

Hoever gaat de opdracht van een team? Bepaal vervolgens de juiste graad van autonomie om de opdracht goed te kunnen oppakken. Tenslotte loodsen we je door een aantal werkingsprincipes binnen een team. 

Webinar 2

Hoe bepaal je de opdracht?

Wat is nu juist het werk dat georganiseerd moet worden? Welke meerwaarde geeft jouw organisatie als output? In deze webinar leer je de verschillende types activiteiten kennen en je opdracht te bepalen.
 

Webinar 4

Hoe (her)verdeel je je leiderschap?

Als je anders gaat organiseren, kantel je de hiërarchie om. Verantwoordelijkheden moet herverdeeld worden. Wat blijft bij een leidinggevende en wat wordt gedeeld door het team? Wat betekent "gedeeld leiderschap"?

Webinar 6

Volgen je systemen je structuur?

Wat is de impact die werknemers kunnen hebben op systemen? Systemen horen te helpen met kennisdeling en informatiedoorstroming. Hoe helpt jouw systeem de medewerkers op vlak van kennis, informatie en planning? 

Opleidingsdata 2022

voorjaar 2023

 • 31 januari - 10u
 • 8 februari - 10u
 • 15 februari - 10u
 • 28 februari - 10u
 • 7 maart - 10u
 • 14 maart - 10u

 

najaar 2023

 • 12 september - 10u
 • 19 september - 10u
 • 26 september - 10u
 • 4 oktober - 10u
 • 11 oktober - 10u
 • 18 oktober - 10u

Trainer

Bijkomende info

Is dit wel iets voor mijn organisatie?
Nog niet helemaal overtuigd? Volg dan onze gratis webinar: anders organiseren.

Hoe volg ik de webinar?
Je ontvangt van ons een link nadat je je hebt ingeschreven. We gebruiken Zoom voor de volledige webinarreeks. Vragen hierover? Contacteer ons. 

Financieel voordeel? 
Druk de kostprijs van deze opleiding via de KMO-portefeuille (dat is een aanvraag tot subsidie). 

Magazine

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.