Wanneer?
 • 23 april 2024 (9u-16:30u)
 • 10 oktober 2024 (9u-16:30u)
Waar?

De Hoorn
Sluisstaat 79
3000 Leuven

Prijs

€850 (excl. BTW)

Doelgroep?
 • Change managers, HR managers, Project managers
 • CEO’s, COO's, operationeel leidinggevenden
 • Adviseurs

Wat is het organisatiecanvas?

Als expertisecentrum voor innovatieve arbeidsorganisatie stuitten we de laatste jaren op tal van ontwerpproblemen bij het uittekenen van werkbare en wendbare organisaties. Een van de belangrijkste struikelblokken is een te enge blik op organisatieontwerp.

Wanneer we in organisaties de vraag stellen: "Toon eens hoe jullie organisatiestructuur in elkaar zit?", dan krijgen we meestal een organigram onder ogen. Terwijl een organisatie net veel méér is dan een visuele weergave van afdelingen en functietitels.

Om de complexiteit van organisaties en de hindernissen waar ze tegenaan lopen behapbaar te maken, hebben we het Workitects-organisatiecanvas ontwikkeld. Dit canvas ondersteunt hr-medewerkers en leidinggevenden om hun organisatie op een integrale manier in beeld te brengen en te verbeteren.


 

Verdiep je in het
Workitects-organisatiecanvas

Omdat het canvas voor onszelf zo’n onmisbare tool is, willen we die knowhow ook met anderen delen. Sta jij voor veranderingen in je organisatie en zoek je een houvast; of wil je leren hoe je organisatieontwerp op een integrale en holistische manier kan benaderen?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

In kleine groep doorloop je op interactieve manier de ontwerplogica van het organisatiecanvas. Je leert de concepten van elke bouwsteen kennen, afgewisseld met verschillende praktijkvoorbeelden en momenten om te reflecteren over jouw eigen context. Wil je een eenheid van taal ontwikkelen binnen jouw organisatie? Neem dan ineens jouw collega’s mee!

Tijdens deze opleidingsdag …

 • speel je ons Werkblokkenspel;
 • leer je op een integrale manier kijken naar organisatiestructuren en -culturen;
 • leer je de ontwerplogica van het Workitects-organisatiecanvas kennen;
 • leer je waar elk van de 8 bouwstenen van het canvas voor staan;
 • leer je hoe al die bouwstenen met elkaar samenhangen;
 • breid je je boekenkast uit met ‘Van Babel tot ontwerp’ van Seth Maenen;
 • én vul je niet enkel je hoofd, maar ook je maag met een lekkere broodjeslunch!

 

 

Liever een zesdelige online opleiding?

webinarreeks - anders organiseren


 

x

Wat na de opleiding?

Ben je na deze ervaring overtuigd van onze benadering en wil je het canvas inzetten om de werkbaarheid in (je) organisaties te verhogen? Workitects helpt je graag op gang en ondersteunt zolang nodig of gewenst.

Trainer

Financieel voordeel

Voor deze opleiding kan je gebruik maken van de kmo-portefeuille.

Magazine

Puratos digitaliseert

Puratos Lummen zet haar mensen centraal

Jobs werkbaarder maken en mensen beter laten samenwerken. Daar werkt men bij Puratos Lummen elke dag aan. Hoe? Door slim te organiseren en mensgericht te digitaliseren.  

mensgericht digitaliseren

De Sutter Naturally zet de digitale poort open

Hoe kan je medewerkers autonomer laten werken? En kan je hen hierin digitaal ondersteunen? Vanuit die vragen zet De Sutter Naturally stappen richting een meer digitale productieomgeving. 

Vetex - anders organiseren

Vetex doet mensen bloeien door anders te organiseren

Wil je werknemers die vol trots komen werken? Die initiatief nemen? Betrokken zijn? Dan kijk je best ook naar hoe het werk is georganiseerd. En dat is precies wat Vetex doet. 

digitaal organiseren

European Spinning Group zet eerste stappen richting Factory of the Future

Wie niet op de digitale trein springt is gezien. Maar zijn je bedrijf en je mensen daar wel klaar voor? En hoe hou je jobs duurzaam en werkbaar? Workitects’ innovatielab zette European Spinning Group op weg. 

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.