Onderzoeken en innoveren

Wij tekenen in op onderzoeksprojecten van 2 of 3 jaar over organisatieontwerp. Dat doen we binnen verschillende sectoren: onderwijs, zorg, voedingsindustrie, maakindustrie en diensten.

Wat doen we juist binnen een onderzoeksproject?

 • Bij het ontwikkelen van tools en/of methodieken werken we op een evidence-based manier. Dat wil zeggen dat we een tool/methodiek ontwikkelen, vervolgens deze testen in het werkveld en er daarna verder aan sleutelen op basis van de data die we uit het werkveld verzamelden. Dat proces herhalen we tot we een volledig onderbouwde tool/methodiek op de markt kunnen brengen. Maar eigenlijk stopt dit proces nooit, want we blijven steeds bijleren door bijkomende praktijkervaring.
 • De uiteindelijke onderzoeksresultaten en nieuwe methodieken en/of tools worden verspreid naar organisaties en adviseurs via papers, publicaties, (tool)opleidingen etc. 
Ontwikkeling van tools

Tools en opleidingen in het werkveld

Binnen onderzoeksprojecten ontwikkelen we tools, maar hoe gaan we juist te werk?

 • Conceptontwikkeling
  Studies en data gebruiken om concepten te onderbouwen
 • Toolontwikkeling
  Concepten omzetten naar een bruikbaar hulpmiddel voor organisaties
 • Interventies
  Doeltreffende interventies implementeren in organisaties
 • Evaluatie
  Effectiviteit van interventies evalueren over organisaties heen

Deze vier stappen blijven we herhalen tot de tool volledig onderbouwd de markt op kan. Daarna ontwikkelen we een toolopleiding zodat jij zelfredzaam wordt en met de tool zelfstandig aan de slag kan.

Partner nodig? 

We slaan graag de handen in elkaar om een blijvende impact te maken op de organisaties. Heb je een partner nodig met focus op organisatieontwerp, leiderschap of teamontwikkeling? We bekijken graag met jou de mogelijkheden. 

Magazine

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.