Wat is LiZeT?

LiZeT is een loopbaantool voor zelforganiserende teams of teams die meer zelforganiserend willen worden. De tool bestaat uit een set van speelse methodieken waarmee teams aan de slag kunnen gaan, samen met een LiZeT-coach. Met LiZeT ervaren teamleden verantwoordelijkheid voor de eigen én elkaars loopbaan, komen ze tot win-win actieplannen die de teamwerking en de loopbanen van de teamleden ondersteunen, en leren ze deze acties ook te evalueren. Veranderingen in het werk en bij individuele teamleden zorgen ervoor dat aandacht voor de loopbaan belangrijk blijft, voor elk team. De toegankelijke methodieken van LiZeT hebben daarom als doel teamleden te motiveren om ze regelmatig opnieuw te gebruiken en zo regelmatig met het loopbaanthema aan de slag te gaan in hun teamwerking.

Wat kan Lizet voor u betekenen? Herken je als organisatie volgende uitdagende situaties …

  • Uw teamcoachen ondersteunen in het opstarten van hun team
  • Uw leidinggevenden laten evolueren naar een teampartner en/of ondersteuner
  • Uw teamcoach helpen in het monitoren, begeleiden, ondersteunen binnen het evolutief pad van hun team
  • Teamcoachen versterken door samen ervaringen laten delen over hun teams, op een eenduidige manier
  • Teams zelfredzamer maken om samen aan hun eigen teamwerking te bouwen
  • Als HR (business) partner groeien om teams gerichte te ondersteunen in hun zoektocht en werking

 

 

LiZeT kwam tot stand met de steun van het Europees Sociaal Fonds en in samenwerking met Antwerp Management School en Tabor Group

 

 

 

Ideeën? Andere uitdagingen waarin Lizet kan helpen? Een eigen specifieke uitdaging?

 Contacteer gerust frank.decraecker@workitects.be om met hem samen af te stemmen.

Een participatieve en/of interactieve (pragmatische) opleiding, toegepaste werksessies toegepast op uw context vanuit een gerichte opleidingsdoelstelling of aanreiken van een denkkader voor teamcoaches en HR-professionals. We vormen samen vanuit een ‘menu à la carte’ wat u kan helpen!

 

 

Lizet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo ESF combi border

Ams log1576768924

Tabor logo zonder baseline zwart

Magazine

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.