Wanneer?
 • 22 september 2023 (9.00-16.30 uur)
Waar?

Huis van de Bouw
Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde

Prijs?

500 -> 75 euro excl. btw Deze opleiding wordt ontwikkeld met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF566 – Thema 12322 Grote Evoluties Binnen De Industrie) en kan daardoor aan lage prijs worden aangeboden.

Voor wie?
 • bedrijfsleiders
 • HR-managers
 • consultants
 • ...

(Max. 20 deelnemers. In het kader van het ESF-project krijgen mensen uit bedrijven voorrang. We streven daarbij naar deelnemers uit zoveel mogelijk verschillende organisaties.)

Hoe kan je langer werken met goesting?

Medewerkers die voor lange tijd performant blijven, ook wanneer er veel druk op de ketel staat. Het kan ook in jouw organisatie!

Werkbare jobs kan je namelijk creëren

Je kan medewerkers langer laten werken mét goesting, wanneer je aan hun jobs durft te sleutelen en bereid bent om de bredere arbeidsorganisatie kritisch in vraag te stellen.

Voor ons is het duidelijk: de manier waarop een job is ontworpen, kan medewerkers structureel ondersteunen, of net stress bezorgen. De mate waarin medewerkers werkgoesting, betrokkenheid, tijddruk of werklast ervaren, wordt dus sterk beïnvloed door de inhoud van hun job. En elke specifieke job is op hun beurt minstens gedeeltelijk het resultaat van de manier waarop het werk verdeeld wordt binnen de organisatie en van de algemene prioriteiten van die organisatie.

Ben je op zoek naar handvaten om het werk anders te organiseren en de betrokkenheid van de medewerkers in je organisatie(s) te verhogen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

 

 

opleiding werkbaarheid

Hoe begin je aan dat anders organiseren?

Vanuit Workitects geloven we sterk in de impact van de tools die we ontwikkelen. Zo zetten we ons simulatiespel Werkblokken in om spelers te laten voelen dat het gedrag en welbevinden van medewerkers niet los kan worden gezien van het bredere organisatieplaatje. Werkmeter, onze medewerkersbevraging, gebruiken we als werkbaarheidsscan, om zeer concreet aan te duiden waar in de organisatie mogelijke stressrisico’s schuilen.

Om zo’n complex gegeven als de arbeidsorganisatie onder handen te kunnen nemen, ontwikkelden we het organisatiecanvas. Deze modulaire aanpak helpt je om je organisatie op een overzichtelijke manier in kaart te brengen en je organisatorische doelen te bereiken.

Tijdens de opleidingsdag…

 • maak je kennis met het Workitects-organisatiecanvas;
 • speel je het Werkblokkenspel;
 • vul je vanuit je rol in het spel een Werkmeterbevraging in;
 • dompelen we je onder de achtergrond van beide tools;
 • zetten we je concreet op weg om de werkbaarheid in jouw organisatie aan te pakken;
 • breid je je boekenkast uit met ‘Van Babel tot ontwerp’ van Seth Maenen;
 • én vul je niet enkel je hoofd, maar ook je maag met een lekkere broodjeslunch!
Werkblokken

Wat na de opleiding?

Ben je na deze ervaring overtuigd van onze tools en wil je deze inzetten om de werkbaarheid in (je) organisaties te verhogen?

Dan zet Workitects je graag op gang en ondersteunt je bij de uitvoering. Zo wordt elke toepassing van een Workitects-tool een leerervaring, waardoor je de tool na enkele uitvoeringen helemaal onder de knie hebt. Workitects ondersteunt je dus zolang nodig of gewenst.

 

In-house Experience

Of wij ook een in-house experience kunnen organiseren? Natuurlijk!
Jij zorgt voor minstens 8 deelnemers en wij regelen de rest!

Contacteer Lieven Eeckelaert of Fien Dams om de opties te bespreken.

Trainer

Ben je overtuigd?

ESF

Magazine

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.