Wanneer?

9 november (9u-12u)

Waar

Food Pilot (Brusselsesteenweg 370, 9090 Melle)

Prijs?

Gratis (inschrijven verplicht)

Achtergrond

In 2020 startte Workitects samen met Flanders’ FOOD, Sirris, ILVO en Alimento het project Operator 4.0. Dit is een collectief onderzoeks-, ontwikkelings- en disseminatieproject (type COOCK) met als doel voedingsbedrijven te inspireren en methodes aan te reiken om rekening te houden met de menselijke en sociale factor in hun digitalisatietrajecten.

De partners willen in dit project:

  • Twee demonstratoren ontwikkelen om de koppeling tussen digitale innovatie en impact op de mens tastbaar en demonstreerbaar te maken;
  • Methodieken ontwikkelen voor de analyse, ondersteuning en evaluatie van arbeids-organisatorische aspecten bij digitaliseringsacties;
  • Een handboek publiceren, met concrete tips en tricks over hoe digitale tools optimaal kunnen ingezet worden ter ondersteuning op de werkvloer;
  • De opgedane kennis ruim verspreiden naar bedrijven via onder andere workshops en nieuwsbriefartikels, en collectief initiëren en begeleiden van vervolgtrajecten bij bedrijven.

 

 

 

x

Workshop

Om de inzichten uit het project verder te verspreiden en te laten toepassen binnen voedingsbedrijven, wordt een opleiding/workshop ingericht voor organisatieadviseurs en medewerkers van voedingsbedrijven.

De sessie wordt niet enkel gezien als een opleiding, maar wordt ook gebruikt om de inzichten en aanpak af te toetsen bij de deelnemers en zo te gebruiken bij de verdere ontwikkeling ervan.

Doelgroep

  • Management- en organisatieconsultants
  • Interne change agents bij voedingsbedrijven (zoals HR-profielen en productiemanagers).

Programma

  • Het verband tussen digitale technologieën en de menselijke en sociale factoren op de werkvloer
  • Impact van technologie op werkbeleving, jobinhoud en coördinatie/samenwerking.
  • Betrekken van medewerkers in digitaliseringsacties: rol in het proces?
  • Discussie.

-> Aansluitend op deze workshop is er een broodjeslunch en kan je deelnemen aan dit event in de namiddag.

Trainer

Magazine

x

een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?