Wanneer?
  • 23 november 2022 (9:30u-11u)
Waar?

Online

Prijs?

Gratis

Leer 5 instrumenten kennen om je organisatie slachtkrachtiger en jobs werkbaarder te maken.

Tijdens een online infosessie laten we je proeven van 5 instrumenten die je als adviseur of HR-professional helpen om binnen organisaties concreet aan de slag te gaan rond de werkbaarheid van jobs en de samenwerking tussen mensen.  

online training

Voor wie? 

  • HR professionals
  • management consultants
  • andere adviseurs 

Inhoud

Het gaat om tools om te inspireren, analyseren en/of te sleutelen aan de werkbaarheid van jobs en teams: 

  • Werkblokken is een simulatiespel dat mensen laat ervaren wat de impact is van arbeidsorganisatie op het welbevinden van en de samenwerking tussen medewerkers. 

  • Werkmeter is een werknemersbevraging die je een betrouwbaar zicht geeft op de organisatie van het werk en de jobinhoud van medewerkers. Tegenover engagement surveys is Werkmeter een buitenbeentje, omdat het de link tussen organisatiestructuur en werkbeleving zichtbaar maakt.  

  • TeamWorks is een online bevraging voor medewerkers binnen een team. De tool brengt de teamwerking en de evolutie ervan in kaart. Het doel is om werkpunten in de ontwikkeling van het team minutieus aan te duiden. Daarmee geven we een aanzet om de samenwerking en besluitvorming van het team te verbeteren. 

  • Leiderschap is niet evident in organisaties met een gewijzigde structuur, minder hiërarchie en meer autonomie op teamniveau. Workitects ontwikkelde daarom een aantal hulpinstrumenten om te evolueren naar meer gedeeld leiderschap

  • LiZet helpt teamleden samen zelf te bouwen aan duurzame loopbanen in zelforganiserende teams. 

Trainer

Magazine

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding.