Spreekuur

Heb je een vraag over werkbaarheid? Of wil je jouw organisatie slagkrachtiger maken? Tijdens een spreekuur (digitaal of op locatie) verkent een Workitect, een onafhankelijke organisatie-expert, samen met jou de wereld van organisatieontwerp en wat dat voor jou kan betekenen.

Eerst bezorg je ons wat achtergrondinformatie over je organisatie en je mogelijke vraag. Daarna gaat een Workitect samen met jou aan de slag. Na het spreekuur vertrek je met een situatieschets en de werkpunten of uitdagingen waar je nog voor staat. Indien gewenst, verkennen we ook samen een actieplan. Met jouw specifieke noden op een rijtje kunnen we je koppelen aan de juiste begeleiding.

Kies je expert

Je hebt al een vraag in gedachten en wil graag weten wie je hiermee verder kan helpen tijdens een spreekuur? Onze experten stellen zich graag even aan je voor, zodat je een juiste keuze kan maken. 

Match me met een expert

Vertel ons iets meer over je organisatie en je vraag en we matchen je met de ideale gesprekspartner. We zetten steeds in op de sterktes van onze experten, zodat jij tijdens het spreekuur de juiste ondersteuning krijgt.

Inspiratiesessies op maat

Anderen inspireren en mobiliseren rond organisatieontwerp, dat doen we met onze inspiratiesessies. Wil je graag een inspiratiesessie op maat van jouw organisatie? Dan zoomen we graag voor jou in op enkele belangrijke thema’s, zorgen we ervoor dat we praktijkvoorbeelden aanhalen uit jouw sector enzovoort.

Deze inspiratiesessies worden ook op maat gegeven:

  • Proeven van innovatief organisatieontwerp  
  • Inspiratiesessie Innovatief organisatieontwerp  

In-house opleidingen

Wens je intern meerdere medewerkers op te leiden? Workitects biedt enkele opleidingen ook in-house aan. Deze opleidingen geven we bij jou ter plaatse of op een gekozen locatie: 

  • Toolopleiding Werkmeter  
  • Toolopleiding Werkblokken  
  • Toolopleiding Leiderschapsinterventies  
  • Bootcamp: verkorte versie  

Meer informatie over deze opleidingen? Mail naar info@workitects.be

Begeleiding door Workitects


Wij houden graag de vinger aan de pols in het werkveld. Om kwaliteitsvol onderzoek en tools te ontwikkelen is voeling met de praktijk essentieel. Daarom tekenen wij regelmatig in op subsidiedossiers voor onderzoeks- en innovatieprojecten. Dat laat ons toe om nieuwe kennis op te bouwen, onze begeleiding in de praktijk verder te zetten en tools op punt te stellen, wat iedereen in het werkveld versterkt.

Meer werkbaar werk in zoveel mogelijk organisaties, over sectoren heen. Dat blijft onze ambitie. En daar bouwen we elke dag aan. Momenteel hebben we verschillende begeleidingen binnen de industrie-, zorg-, diensten- en onderwijssector.

Begeleiding op maat

We hebben een breed netwerk van adviseurs. In dat netwerk zitten organisatie- en managementadviseurs die ook door ons getraind en/of gecertificeerd werden. Wij werken samen om organisaties te helpen die worstelen met structuurvragen. Voor individuele begeleiding (of begeleiding op maat) kan je daarvoor bij deze adviseurs uit ons netwerk terecht.

Filter

Filters Sort

Magazine

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding. 

Bruggen bouwen op afstand

Blijf je medewerkers betrekken in het veranderproces

Vanwege corona is het moeilijker om medewerkers te betrekken bij het verandertraject. Wij geven 3 manieren om toch bruggen te bouwen tussen het ontwerpteam en alle medewerkers. 

Werkbaar werk

Van een goed ontworpen job naar werkbaar werk

Om meer werkbaar werk te creëren moet je focussen op je jobinhoud en je organisatiestructuur. Laten we beginnen met jobinhoud: hoe ziet een goede job eruit en hoe kunnen we een job verbeteren?

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging. 

Werkstress

De curve van de werkstress-epidemie afvlakken

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, voorspelde voor 2020 de grootste terugval van economische activiteit sinds WO II. Die economische crisis dreigt een werkstress-epidemie aan te drijven. Wie helpt om dat tegen te gaan?