Wat inspiratie nodig?

Inspiratiesessie op maat

Wil je graag innovatieve arbeidsorganisatie verkennen en leren wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Heb je hulp nodig om je medewerkers te overtuigen voor een verandertraject? Wij staan klaar voor jou met een inspiratiesessie op maat

Voor elke sector hebben we een heleboel inspirerende voorbeeldcases en voor elke doelgroep kan gespeeld worden met de diepgang van de inspiratiesessie. Of het nu voor een kleine groep in jouw bedrijf is, of voor velen op een conferentie: wij passen ons materiaal aan naar jouw situatie.

Inspiratie op maat
Bibliotheek

Of starten met een boek?

Duik je liever zelf eerst in de wereld van innovatieve arbeidsorganisatie? Onze boeken kunnen dan al een eerste stap zijn. 

Wij voeren continu onderzoek naar thema's die nauw verbonden zijn aan organisatieontwerp of ons organisatiecanvas. Bij de afronding van zo'n onderzoek bundelen we onze voornaamste inzichten in een paper of boek. Van leiderschap tot organisatieontwerp: in onze bibliotheek is er zeker voor elk wat wils. 

Zelfredzaamheid: daar gaan we voor in onze opleidingen!

Open opleidingen

In het voor- en najaar organiseren we een reeks open opleidingen over verschillende onderwerpen: organisatieontwerp, werkbaar werk, leiderschap, teamontwikkeling,.. Sluit hier aan, leer onze tools en methodieken kennen en maak tegelijk kennis met andere interne change medewerkers uit verschillende sectoren.


 

Opleidingen op maat

Zit je in je organisatie met een specifieke uitdaging rond één van deze thema's: structuurontwerp, werkbaar werk, leiderschap, teamontwikkeling? Kom dan zeker eens aankloppen voor een opleiding op maat. Wij zorgen ervoor dat je de juiste tools en methodieken krijgt om jouw uitdaging aan te pakken.

Van diagnose naar een actieplan

Spreekuur

Heb je een vraag over werkbaarheid? Of wil je jouw organisatie slagkrachtiger maken? Tijdens een spreekuur (digitaal of op locatie) staat een Workitect, een onafhankelijke organisatie-expert, klaar om je (structuur)vraagstuk te analyseren en te beantwoorden.

Hoe verloopt een spreekuur?

Eerst bezorg je ons wat achtergrondinformatie over je organisatie en je mogelijke vraag. Daarna gaat een Workitect samen met jou aan de slag. Na het spreekuur vertrek je met een situatieschets en de werkpunten of uitdagingen waar je nog voor staat. Indien gewenst, verkennen we ook samen een actieplan. Met jouw specifieke noden op een rijtje kunnen we je koppelen aan de juiste begeleiding.

Stresstest a.d.h.v. Teamworks of Werkmeter

Heb je een nieuwe structuur geïmplementeerd of voel je de nood voor een aangepaste structuur? Vraag je jezelf nu af of het wel helemaal goed zit? Wij komen graag langs om je structuur onder de loep te nemen. Hiervoor zetten we graag onze tools in: op teamniveau maken we een diagnose met TeamWorks, een online bevraging om jouw teamontwikkeling in kaart te brengen. Op organisatieniveau monitort Werkmeter de impact van je nieuwe structuur.

Geef ons een seintje. Wij komen graag je structurele knoop ontwarren, zodat jij weer verder aan de slag kan!

Diagnose

Workitects-traject

Om onze tools en methodieken te (blijven) toetsen aan de praktijk zullen we enkele organisaties begeleiden in hun tocht naar een wendbare en werkbare organisatie. Tijdens zo'n meerjarentraject zetten we onze tools en kennis uit onderzoek in en bestuderen we nauwgezet de effecten ervan. 

Wil je een duurzame structurele verandering in jouw organisatie doorvoeren en ben je op zoek naar een partner? Kom zeker eens langs voor een kennismakingsgesprek. 

Begeleiding op maat

We hebben een breed netwerk van adviseurs. In dat netwerk zitten organisatie- en managementadviseurs die ook door ons getraind en/of gecertificeerd werden. Wij werken samen om organisaties te helpen die worstelen met structuurvragen. Voor individuele begeleiding kan je daarvoor bij deze adviseurs uit ons netwerk terecht.

Magazine

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding.